Anyukam Mezese
1kg liszt, 2dkg szalakali, 5 dkg zsir, 1 pohar tejfol, 1/4 l tej,
25 dkg mez, 30 dkg cukor,
3 tojas sargaja, szegfuszeg , fahej vagy mezes fuszer keverek
Feher maz: 30 dkg porcukor, 3 tojas feherje, pici ecet
Unnepi sutemeny kosar
A kosar is eheto
Linzer karika
Hozzvalk:
- 20 dkg cukor
- 40 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 2 tojs
- 1 citrom
- 2 csomag vanlis cukor
- 1 veg srgabarack lekvr
- 10 dkg porcukor
Elkszts:
1. 20 dkg cukrot 40 dkg puha margarinnal, 60 dkg liszttel, 2 tojs srgjval, egy citrom reszelt hjval s 2 csomag vanlis cukorral egy tlban kzzel sszedolgozzuk.
2. Az gy kapott cipformt leflizva 1 rt hutoszekrnyben pihentetjk.
3. A tsztt enyhn lisztezett deszkn fl ujjnyi vastagsgra kinyjtjuk.
4. Egy teli s egy lyukas kzepu virg alak formval ugyanannyi mennyisget szaggatunk ki a tsztbl.
5. Stopaprral kiblelt tepsiben, elomelegtett stoben 180 fokon 10-12 perc vilgosbarnra stjk.
6. A mg meleg tsztakarikkat 1-2 teskanl suru srgabaracklekvrral sszeragasztjuk gy, hogy alulra egy teli fellre egy lyukas kzepu kerljn.
7. Pr ra pihentets utn, mikor a tszta mr kihult, porcukorral meghintjk a tetejket.
![](//dorkat.gportal.hu/portal/dorkat/image/gallery/1454707998_42.gif)
Pogacsa
Hozzvalk:
50 dkg liszt
25 dkg Rama
2 db tojssrgja
3 dkg leszto
2 dl tejfl
1 dl tej
s
1 dkg cukor
A pogcsa tetejre:
1 db tojssrgja
reszelt sajt
Elkszts
1.Az lesztot langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a Ramval elmorzsoljuk, hozzadjuk az lesztot s a tbbi hozzvalt. Gyenge rtestszta kemnysgu tsztt kapunk, amit 1/2 rig deszkn pihentetnk.
2.Utna kinyjtjuk s hromba hajtjuk. Ezt mg ktszer megismteljk, 20-20 perces pihentets utn.
3.A tsztt ujjnyi vastagra kinyjtjuk, tetejt bercsozzuk, tojssrgval lekenjk, sajttal megszrjuk s pogcskat szaggatunk belole.
4.A stolemezen elobb 10 percet pihenjen a tszta, mert klnben a pogcsk sts kzben eldolnek.
Eszterthazy torta
Kifli
Zserbo
|